Comunicate de presa

Incident la Centrul de Plasament „Sf. Stelian“ Ghimbav

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov s-a sesizat cu privire la incidentul petrecut în cursul zilei de ieri, 1 iulie 2019, la Centrul de Plasament „Sf. Stelian“ din Ghimbav, de unde 4 minori au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, acuzând stare de rău, ameţeală şi greaţă. Minorii au primit de urgenţă îngrijiri medicale, fiind externaţi în aceeaşi zi, fără a necesita internarea.

Comunicatul complet îl puteţi descărca aici.

„Pot ce poți și tu, angajează-mă!“

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov printr-o masă rotundă organizată în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov, la care au participat și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și angajatori. Discuțiile s-au axat pe identificarea celor mai bune soluții pentru ca persoanele cu dizabilități din județ să poată fi ajutate să își găsească un loc de muncă.

La finalul întâlnirii s-a stabilit realizarea unei strategii comune de acțiune DGASPC – AJOFM pe acest subiect, care să fie transmisă angajatorilor spre consultare și, ulterior, să fie acceptată și pusă în practică de toți cei implicați în acest proces.

„Soluții practice și legale pentru victimele violenței în familie”

violenta domestica

25 noiembrie marchează „Ziua Mondială pentru eliminarea violenței asupra femeii”. Pentru a celebra această zi, dar și pentru a aduce în atenția asistenților sociali de la primăriile din județ ultimele modificări ale Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov a organizat o masă rotundă cu tema „Soluții practice și legale pentru victimele violenței în familie”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, ai serviciilor publice locale de asistență socială din județ, ai Asociației Pas Alternativ și ai Adăpostului de criză „Esther” din cadrul Bisericii Reformate Brașov.

Întâlnirea de vineri este prima dintr-o serie de întâlniri de lucru ale conducerii și specialiștilor DGASPC Brașov cu reprezentanții societății civile și ai SPAS-urile din județ, din dorința de a găsi cele mai bune soluții pentru problematica violenței domestice.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ziua Mondială a Drepturilor Copilului

DSCF4997

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Drepturilor Copilului“, specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov s-au întâlnit astăzi cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială nr. 14, Școala Gimnazială nr. 13 și Școala Gimnazială nr. 9 din Brașov, pentru a le vorbi despre drepturile, dar și obligațiile copiilor. (Data publicării: 20.11.2018)

——————————————————————————————————————————————

Ziua Internațională a educației copiilor nevăzători

13 noiembrie reprezintă, de 72 de ani, „Ziua internațională a educației copiilor nevăzători“. Evenimentul a fost marcat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov la Centrul de Zi pentru copiii nevăzători „Rază de Lumină“, unde alături de copiii cu dizabilități vizuale au fost prezenți președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, reprezentanți ai Direcției de Sănătate și Asistență Medicală din cadrul Consiliului Județean, ai Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov, ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Brașov, ai Seminarului Teologic Ortodox „Dumnitru Stăniloaie“ Brașov și foști beneficiari ai Centrului.

DSCF4981

13 noiembrie marchează ziua de naştere a pedagogului francez Valentin Hauy (1745-1822), cel care a întemeiat prima şcoală pentru nevăzători din lume, la Paris, în 1784. numită „lumină pentru o copilărie sub aspectul întunericului”. Mai mult, pedagogul francez a inventat materiale de lectură și fixare a cunoștințelor ce urmau să facă integrarea pe piața muncii şi în societate mult mai ușoară. În 1946, în SUA, a fost lansată prima revistă dedicată copiilor nevăzători şi a fost organizată Ziua naţională a educaţiei copiilor nevăzători. Ulterior, acest eveniment a căpătat un caracter internaţional, Organizaţia Mondială a Sănătăţii decizând marcarea, la data de 13 noiembrie, a Zilei internaţionale a nevăzătorilor.

La nivelul județului Brașov sunt un număr de 60 minori și 2186 de adulți cu dizabilități vizuale, din care 14 minori și 1066 de adulți în Municipiul Brașov. Din cei 60 de minori cu dizabilități vizuale, 44 sunt înscriși în învățământul de masă, 1 urmează cursurile Centrului Școlar de Educație Incluzivă Brașov, iar 15 nu urmează nicio formă de învățământ (5 au sub 4 ani, 3 între 6 și 10 ani și 7 între 12 și 16 ani). (Data publicării: 13.11.2018)

Precizare 12.11.2018

somatie Asociatia Zambeste pt viitor

———————————————————————————————————–

Specialiștii DGASPC Brașov au participat la dezbaterea publică „Vrem o Românie fără orfani“

Directorul general al DGASPC Brașov, Mircea Dan Suciu, împreună cu specialiștii din cadrul Biroului Adopții – postadopții, au participat vineri, 2 noiembrie 2018, la dezbaterea publică pe tema adopției „Vrem o Românie fără orfani“.

seminar adoptii 2

Evenimentul, organizat de Asociația „Catharsis“ în parteneriat cu deputatul Roxana Mânzatu, a adunat la un loc reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice implicate în procesul adopției, dar și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, ai societății civile și persoane fizice care doresc să adopte. Astfel, au fost prezenți, alături de organizatori și reprezentanții DGASPC Brașov, președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Copilului și Adopție, Gabriela Coman, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, și deputatul Oana Bîzgan.

Discuțiile s-au axat, pe de o parte, pe modificările ce ar trebui aduse legislației din domeniul adopțiilor, astfel încât tot acest proces să fie mai ușor și mai rapid, iar copiii liberi de adopție să își găsească cât mai repede o familie. Pe de altă parte, s-a discutat pe larg și despre adopțiile internaționale, un subiect pentru care Asociația Catharsis militează de ani de zile. (Data publicării: 02.11.2018)

Lista completă a comunicatelor de presă o găsiți aici.

Telefon: 0268.983 - TELEFONUL COPILULUI

Adresa: Strada Iuliu Maniu nr. 6, Brasov, Romania – Cod: 500091

E-mail: 0268.417100; 0268.474348; office@dgaspcbv.ro

Formular de contact

Please leave this field empty.