CRS Brădet, un complex din ce în ce mai “verde”!

Aproximativ 70 de voluntari de la Asociația Viitor Plus și de la Electrica, cu sprijinul Fundației SERA ROMÂNIA, se află astăzi și mâine  la Complexul de Reabilitare Scolara Bradet pentru a confectiona si monta patru colectoare solare. Acestea vor fi folosite pentru producerea apei calde necesare activitatii de hidroterapie de la Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap din cadrul complexului.

La Complexul de Reabilitare Scolara Bradet sunt functionale, inca din luna iunie 2017, alte trei panouri solare, care au fost achizitionate de Cheltenham College din Anglia (2 panouri) si School Aid Romania din Irlanda (1 panou), montarea acestora fiind realizata de angajatii complexului.

Aceste panouri solare au fost montate pentru a reduce cheltuielile pentru energia electrica si/sau a combustibilului solid, dar si pentru grija fata de natura in contextul diminuarii gradului de poluare. Prin utilizarea acestor surse alternative de energie se estimeaza o economie de aproape 2 MW.

Pe masura ce tehnologiile de utilizare a energiei verzi si a energiei regenerabile vor deveni tot mai accesibile, se poate trece la utilizarea acestora pe scara larga.