Comunicate de presa

Brașovenii ale căror certificate de încadrare în grad de handicap au expirat în perioada stării de alertă au 90 de zile la dispoziție să le reînnoiască

 

* Începând cu data de 08.06.2022 valabilitatea acestora încetează de drept * Persoanele care nu își reînnoiesc certificatele expirate nu vor mai avea dreptul la prestațiile și facilitățile prevăzute de Legea 448/2006 *

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov aduce la cunoștința persoanelor încadrate în grad de handicap, a aparținătorilor acestora, părinților și reprezentanților legali ai minorilor încadrați în grad de handicap ale căror certificate de încadrare au expirat pe perioada stării de alertă și nu au fost reînnoite, valabilitatea acestora fiind prelungită în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, că urmare a încetării stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09.03.2022, au la dispoziție 90 de zile pentru reînnoirea certificatelor.

DGASPC Brașov aduce la cunoștința brașovenilor că începând cu data de de 08.06.2022 valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap expirate în perioada stării de alertă și nereînnoite încetează de drept, fapt ce atrage după sine sistarea prestaţiilor şi facilităţilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru persoanele cu dizabilități (plata indemnizației lunare de handicap și a bugetului personal complementar, bilete gratuite, roviniete, legitimații de transport, scutiri de impozite, dobânzi subvenționate, dispozitive asistive etc).

Documentaţia necesară reevaluării persoanelor adulte în scopul încadrării în grad şi tip de handicap (cerere-tip, copie CI/BI, ancheta socială realizată de primăria de domiciliu, documente medicale etc) se depune la compartimentul de asistență socială din cadrul primăriei de domiciliu sau la Registratura DGASPC Brașov din str. Apullum nr. 3.

Documentaţia necesară reevaluării minorilor în scopul încadrării în grad şi tip de handicap (cerere-tip, copie act identitate minor, copie act identitate părinți/reprezentant legal,, ancheta socială realizată de primăria de domiciliu, documente medicale etc)  se depune la Registratura DGASPC Brașov din str. Apullum nr. 3.

Formularele tip necesare încadrării/reîncadrării în grad de handicap, precum și lista completă a tuturor documentelor necesare, pot fi descărcate din secțiunea „Formulare“ existentă pe site-ul DGASPC Brașov (www.dgaspcbv.ro/formulare/).

Pentru informații suplimentare puteți apela numerele de telefon 0268.474348, 0268.428616, 0268.414032 – tasta 1 și apoi tasta 3 (pentru adulți), respectiv 0268.474348, 0268.428616, 0268.414032 – tasta 2 și apoi tasta 3 (pentru copii).

În același timp, vă puteți adresa în scris pe adresele de email sec@dgaspcbv.ro și sec.adulti.brasov@dgaspcbv.ro (unde pot fi și transmise dosarele de evaluare adulți în format electronic), respectiv ev.compcopii@dgaspcbv.ro și sec.copii.brasov@dgaspcbv.ro (unde pot fi și transmise dosarele de evaluare copii în format electronic).

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

26 de copii instituționalizați din Ucraina, găzduiți de DGASPC Brașov

shutterstock_1176292978

26 de copii instituționalizați în două case de tip familial din Ucraina, împreună cu doi însoțitori și copiii acestora, au ajuns în această dimineață la Brașov. Persoanele au fost preluate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov și cazate într-un serviciu social de tip rezidențial din subordinea instituției. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 15 ani, sunt sănătoși și au ajuns în siguranță la Brașov.

DGASPC Brașov pune la dispoziția grupului din Ucraina un voluntar vorbitor de limbă rusă și ucraineană. De asemenea, unul dintre însoțitorii copiilor este vorbitor de limba română.

Copiii au ajuns la DGASPC Brașov prin intermediul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții. Ei vor beneficia de servicii de cazare și masă, servicii socio-psiho-medicale și materiale igienico-sanitare.

(Data publicării: 04.03.2022)

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Comunicat de presă

cladire DGASPC BVÎn contextul dificil cauzat de acțiunile militare în desfășurare în Ucraina, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov este pregătită să pună la dispoziția copiilor proveniți din zona de conflict, în cazul în care va fi nevoie, locuri de cazare în centrele rezidențiale.

La nivelul centrelor aparținând DGASPC Brașov sunt disponibile, la acest moment, aproximativ 50 de locuri, instituția noastră urmând să asigure servicii de cazare și masă, servicii socio-medicale și materiale igienico-sanitare.

(Data publicării: 28.02.2022)

—————————————————————————————————————————————————————————————-

DGASPC Brașov continuă extinderea rețelei de asistenți maternali!

# sunt căutate persoane dispuse să ia în plasament inclusiv copii din centrele de plasament

amp 12

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, în calitate de partener al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în proiectul „TEAM UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, continuă campania de extindere a actualei rețele de asistenți maternali de la nivelul județului Brașov.

Sunt căutate persoane care au disponibilitatea și calitățile necesare pentru a lucra cu copii cu dizabilități, precum și persoane dispuse să primească în plasament copii, cu sau fără dizabilități, aflați în prezent în serviciile rezidențiale din subordinea DGASPC Brașov. Totodată, din dorința de a asigura menținerea legăturilor dintre frați, indiferent de vârsta pe care o au aceștia la momentul intrării lor în sistemul de protecție, DGASPC Brașov este în căutarea de persoane, sau familii, care doresc să se ateste și să se angajeze ca asistenți maternali profesioniști și care au disponibilitatea de a prelua și a îngriji grupuri de frați, unii cu vârste de peste șapte ani.

Proiectul „TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, implementat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie, în parteneriat cu DGASPC-urile din întreaga țară, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020) – Axa prioritară 4 Incluziunea socială și combaterea sărăciei – Cod proiect POCU/480/4/19/127169, și are o durată de implementare de 120 de luni (ianuarie 2014 – decembrie 2023). La nivelul DGASPC Brașov, prin intermediul proiectului, în perioada 2019-2023 trebuie angajate ca asistent maternal profesionist un număr de 55 de persoane, iar 154 de asistenți maternali vor beneficia de două sesiuni de perfecționare profesională.

Persoanele care doresc să devină asistenți maternali pot afla mai multe detalii de la Biroul Formare, Evaluare și Monitorizare PFAMP, la numărul de telefon 0729.499317 sau prin email, la smc3@dgaspcbv.ro. (Mai multe)

(Data publicării: 15.02.2022)

—————————————————————————————————————————————————————————————-

INFORMARE

Urmare a apariției în spațiul public a unor informatii legate de cazul unui copil pe care Directia Generala de Asistenta Sociala Brasov ar fi incercat să-l preia din familie, chiar în ziua în care avea loc înmormântarea unei rude apropiate a acestuia, facem urrnătoarele precizări :

  • Deplasarea reprezentantilor DGASPC Brasov la domiciliul  persoanei  la care fac referire articolele publicate NU s-a realizat in scopul preluarii copilului, ci in scopul monitorizarii situatiei acestuia (stare de sanatate. nevoi)
  • Pentru copilul la care se face referire, există o hotărâre judecătoarească definitivă și executorie. pronunțată de către lnstanța de Judecată, în urma analizării întregului context în care se afla copilul. Hotărârea judecătorească stabilește domiciliul copilului la un centru de  tip rezidențial și ca reprezentant legal pe directorul general al DGASPC Brașov.
  • Această hotărâre judecătorească nu s-a putut pune în aplicare, benevol. Confom legislației, în această situație punerea în aplicare a hotărârii judecătorești se realizează prin executor judecătoresc. În cazul de față, prima acțiune din calendarul executării silite, programată de către executorul judecătoresc, într-o altă zi decât cea la care se face referire în articolele publicate, consta într-o întâlnire la sediul biroului executorului judecătoresc cu scopul discutării aducerii la îndeplinire a hotărârii judecătorești.

Prin aceste acțiuni DGASPC urmărește exclusiv respectarea unei hotărâri judecătorești în vigoare și interesul superior al copilului.

—————————————————————————————————————————————————————————————-

shutterstock_39257119 (1)

DGASPC Brașov înființează, cu fonduri nerambursabile, 3 centre de zi de consiliere și sprijin pentru copiii cu tulburări de comportament

  • centrele vor funcționa la Brașov, Făgăraș și Rupea și se vor adresa unui număr de minim 110 copii și familiilor acestora
  • proiectul se adresează și tinerilor din centrele de plasament care urmează să părăsească sistemul rezidențial și vizează pregătirea acestora pentru viața independentă
  • valoarea totală a proiectului este de aproape 6 milioane de lei, iar perioada de implementare de 3 ani 

(Mai multe)

(Data publicării: 28.10.2021)

—————————————————————————————————————————————————————————————-

ARHIVĂ COMUNICATE DE PRESĂ

Telefon: 119 – STOP ABUZURILOR!

Adresa: Strada Iuliu Maniu nr. 6, Brasov, Romania – Cod: 500091

E-mail: 0268.417100; 0268.414032; office@dgaspcbv.ro

Formular de contact

Please leave this field empty.